Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, som toppes med sprødstegte pankopanerede rejer med teriyakisauce, og grønsagerne består af kålsalat med asiatisk mayonnaise og limesyltede radiser og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Jasminris
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
½ stk
Lime
75 g
Radiser
1 stk
Agurk
37.5 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
½ stk
Ingefær
½ g
Chiliflager
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Hvedemel (trin 4)
1 stk
Æg (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Skær radiser og agurk i tynde skiver.
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], radiser og agurk i en lille skål.
Hæld lage fra inden servering.
Snit forårsløg fint.
Bland sesamfrø, forårsløg, sesamfrø og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Bland spidskål, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og asiatisk mayonnaise i en stor skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Dup rejer tørre med et køkkenrulle.
Bland rejer, hvedemel [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Pisk æg [1 stk | 1 stk] i en lille skål.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg til 2P.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend panko i skålen med rejer.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris, grøntsager, salat og rejer i dybe tallerkener.
Dryp rejer med teriyakisauce [1/2 pakke, 2P].
Top med sesam-crunch.