Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, som toppes med sprødstegte pankopanerede rejer med teriyakisauce, og grønsagerne består af kålsalat med asiatisk mayonnaise og limesyltede radiser og agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 tsk
Ingefær
1 stk
Lime
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
37.5 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
½ g
Chiliflager
150 g
Jasminris
250 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr Kan indeholde Krebsdyr)
1 stk
Agurk
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Radiser
150 g
Spidskål, skåret
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
½ spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime.
Skær radiser og agurk i tynde skiver.
Bland limesaft, sukker, salt, radiser og agurk i en lille skål.
Hæld lage fra inden servering.
Snit forårsløg fint.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Bland sesamfrø, forårsløg og chiliflager i en lille skål.
Bland spidskål, salt og sesammayonnaise i en stor skål.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Dup rejer tørre med et køkkenrulle.
Bland rejer, hvedemel, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Pisk æg i en lille skål.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend panko i skålen med rejer.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris, grøntsager, salat og rejer i dybe tallerkener.
Top rejer med teriyakisauce.