I aften går den kulinariske rejse til Asien, og vi lader os inspireres af japansk madlavningskunst. Vi panerer svinekød i fraiche og panko, og steger det gyldent. Samtidig laver vi en knasende sesamslaw med kål, gulerod, sesamfrø, forårsløg og lime. Vi serverer kød og slaw med aromatiske jasminris og en spændende sauce med hvidløg, hoisinsauce og sojasauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
½ stk
Lime
2 stk
Hvidløgsfed
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
300 g
Svineschnitzel
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, dup kød tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
Kom fraiche i en dyb tallerken.
Kom panko i en anden dyb tallerken.
Dyp kød i fraiche og derefter i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kød i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis kød sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov. - Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland snittet kålsalat, det hvide forårsløg, limesaft, halvdelen af sesamfrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, hoisinsauce, sojasauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et skvæt vand i en lille skål.
Skær kød i tynde skiver.
Anret ris, sesamslaw og kød på tallerkener.
Top kød med sauce.
Drys med det grønne forårsløg og resterende sesamfrø.
Server med resterende limebåde.