Alle elsker pizza, og man behøver heldigvis aldrig blive træt af dem, da der er så mange måder man kan variere dem på. Her byder vi på en super spændende kartoffelpizza med ricotta, karamellisert løg, rosmarin og rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Agurk
15 ml
Balsamico
300 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rosmarin
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
20 g
Rucola
2 stk
Rødløg
1 stk
Æble
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
0.3 dl
Vand (trin 3)
efter behov
Sukker (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend sammen, og fordel i et jævnt lag. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Hak rosmarin [1 stilk | 2 stilke] fint. Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær æble i tynde skiver. Hak agurk groft. Bland ricotta, hvidløg og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg under omrøring i 4-5 min, og skru ned til lav varme. Tilsæt balsamico, vand* [2 spsk | 4 spsk] og et nip sukker*, og steg i yderligere 3 min.
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade. Smør med ricottablanding. Top med kartofler, rosmarin og revet mozzarella. Bag pizza i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med et stort nip salt* og peber*.
Vend agurk, æble og rucola [1/2 pose, 2P] med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Top pizza med karamelliserede rødløg og lidt rucola. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Server med rucolasalat.