Ovnbagte kikærter og cherrytomater får kærlig behandling af smagfuld krydderiblanding, som lægger bunden sammen med mættende quinoa. Pikante radiser, friske cherrytomater og crunchy græskarkerner tilføjer en ekstra dimension, mens den velafbalancerede citrondressing og salatost er prikken over i’et. Kort sagt, en varm, fyldig salat, der gør hverdagen lidt sjovere.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
125 g
Cherrytomater
4 g
Panamad
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Radiser
1 pose
Bredbladet persille
12.5 g
Honning
100 g
Blandet salat
50 g
Græsk salatost
1 pakke
Græskarkerner
200 g
Trefarvet quinoa
10 dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring vand*, grøntsagsbouillon og quinoa i kog i en gryde. Sænk til middel varme. Lad simre i 15 min. Si vand fra. Hæld quinoa tilbage i gryden.
Dræn kikærter i et dørslag. Skær tomater i halve.
Fordel kikærter og 1/2 cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Drys med. Central American Style (stærk!). Krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Fordel græskarkerner på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.
Riv citronskal. Skær citron i både. Snit radisser fint. Hak persilleblade groft.
Bland citronskal, en skvæt citronsaft, honning [½ pakke, 2 pers.], en smule oliveolie*, et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt salat, friske cherrytomater, radisser, quinoa og ½ persille.
Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med ovnbagte cherrytomater, kikærter og græskarkerner. Drys med salatost og resterende persille. Server med citronbåde.