Aftenens kulinariske rejse går til Kina, og vi frister med kinesisk hoisinkylling med abrikossauce og bagt broccolini. Mør kylling smager fantastisk når den blandes med hoisinsauce, og abricossaucen er spækket med skønne smagsoplevelser. Spændende tilbehør er sesamingefærris og en sprød agurkesalat med forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 stk
Forårsløg
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
150 g
Broccolini
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
2 g
Goan Xacuti
1 g
Chiliflager
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ spsk
Hvedemel (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits ingefær og sesamfrø i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Krydr kylling med salt [1/4 tsk |1/2 tsk], og placer i den ene side af en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pisk hvedemel [1/4 spsk | 1/2 spsk] og vand [1 dl | 2 dl] sammen til en jævning i en lille skål.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en anden mellemstor gryde på middel varme.
Svits Goan xacuti [1/2 pakke, 2P] i 1-2 min. Tilsæt hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], abrikoschutney og jævning, og rør rundt.
Tilsæt sojasauce [1 tsk | 2 tsk], krydr med et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Pres eller hak hvidløg fint.
Fordel broccolini i den anden side af bagepladen i ovnen, når kyllingen har 10-12 min tilbage. Tilsæt hvidløg og en smule olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil mør.
Skær agurk i 1 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Bland forårsløg, agurk, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk] og et nip salt i en skål.
Træk kylling i strimler med en gaffel på bagepladen, og vend med hoisinsauce.
Anret ris, kylling, agurkesalat og broccolini i dybe tallerkener.
Drys med chiliflager.
Dryp med en smule abrikossauce.
Server med resterende abrikossauce.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.