Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
250 g
Hakket oksekød
20 g
Tranebær
4 g
Kyllingebouillon
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Mynte
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Appelsin
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
1 stk
Æg (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel. Bland tranebær, couscous og bouillon i en skål. Tilsæt kogende vand*, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.
Hak mynte fint. Riv hvidløg fint. Bland hakket oksekød, Panamad, mynte, æg* [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg og et nip salt* i en skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 11-12 min. TIP: Vend koftaerne ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak tomat og agurk fint. Hak persille fint. Skær appelsin i 1 cm tern. Vend tomat, agurk, persille og appelsin i skålen med couscous.
Skær citron i både. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Anret appelsintabouleh på tallerkener. Top med koftaer. Server med citrondressing.