I aften holder vi fest og lokker med en yderst delikat og forfriskende sammensætning. En klassisk striploin steak har hovedrollen, men tilberedning og biroller byder på spændende overraskelser. Vi har hentet inspiration fra Korea, og glaserer bøffen i en fristende sauce. De klassiske kartofler har vi opgraderet med sesamfrø. Smagfuld tilbehør er pak choi stegt med chili. En stor klat srirachamayo fuldender mesterværket!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
1 stk
Forårsløg
20 g
Sriracha
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
½ stk
Rød chili
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
30 g
Hoisinsauce
25 g
Ketchup
1 stk
Pak choi
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys med halvdelen af sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil sprøde (vend sammen halvvejs).
Del pak choi i to på langs. Halver chili [½ stk, 2P] på langs, fjern kerner, og hak fint. Snit forårsløg fint.
Bland mayonnaise og halvdelen af sriracha i en lille skål. Bland hoisinsauce, ketchup, honning og resterende sriracha til en marinade i en anden lille skål. Tilsæt olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg pak choi, chili og resterende sesamfrø i 2-3 min. Krydr med salt* og peber*, overfør til en skål og dæk til med sølvpapir.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Brun bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Tilsæt marinade, når der er 1 min tilbage. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Anret bøffer, pak choi og kartofler på tallerkener. Drys med forårsløg. Server med srirachamayo.