Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af de vitaminrige grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket oksekød
200 g
Champignon
1 stk
Forårsløg
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
2 stk
Rødløg
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Ketchup (step 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak pak choi groft.
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland forårsløg, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip salt en lille skål.
Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål.
TIP: Srirachaen er stærk, så vær forsigtig!
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og svampe i 3-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg videre i 1 min.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Tag panden af varmen, tilsæt grøntsager og srirachadressing, og rør rundt indtil opvarmet.
Smag til med salt og peber.
Hæld væde fra forårsløg gennem en si.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med oksekød, grøntsager og forårsløg.