Aftenens kulinariske rejse går til Korea, og vi skal lave en masse spændende mad. Vi panerer kylling i panko og peanuts, og steger den gylden. Samtidigt koger vi ris, laver i ponzu dressing. Vi topper med koreansk BBQ-sauce, sesammayo, forårsløg og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
½ stk
Lime
1 g
Chiliflager
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Koriander
½ stk
Glaskål, hvid
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
1 stk
Forårsløg
150 g
Jasminris
20 g
Sriracha
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
¾ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
3 spsk
Vand* (trin 2)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Bland spidskål, limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og chiliflager i en stor skål.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland asiatisk mayonnaise og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.
Hak koriander groft.
Bland koriander, glaskål og ponzudressing i en mellemstor skål.
Hak peanuts fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt koreansk BBQ-sauce, vand [2 spsk | 4 spsk] og sriracha, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Hold varm indtil servering.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
Imens, snit forårsløg fint.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris og kylling på tallerkener.
Dryp med BBQ-sauce og asiatisk mayonnaise, og drys med forårsløg og sesamfrø.
Server med kålsalat og ponzu-glaskål.