I aften er vi inspireret af mexicansk madlavning. Vidunderlige hakkebøffer med dejlige tex-mex krydderier steges til perfektion. Samtidig koger vi krydret cajunris, og laver en skøn salat med agurk, tomat og chili. En frisk limedressing med syltet rødløg topper herlighederne.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ stk
Lime
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
½ g
Chiliflager
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
150 g
Langkornede hvide ris
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland rødløg, et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål, og stil til side.
Bland hakket oksekød, rasp, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme.
Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegte.
TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil der er dannet stegeskorpe. - Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak tomat og agurk fint.
Bland agurk, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en skål.
Vend mayonnaise og fraiche i skålen med rødløg lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret cajunris, hakkebøffer og tomatsalat på tallerkener.
Server med limedressing.