I aften frister vi med grillost som vi panerer og steger gylden. Samtidigt bager vi oreganokrydret kartofler i ovnen, og bikser en frisk æbleslaw sammen med kål, citron og fraiche. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æble
½ stk
Citron
4 g
Panamad
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 stk
Æg (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær grillost i skiver (2 pr. person).
Kom hvedemel [1 spsk I 2 spsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden tallerken.
Bland panko og Panamad i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland snittet kålsalat, æble, et skvæt citronsaft, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Anret grillost, kartofler og æbleslaw på tallerkener.
Server med aioli og resterende citronbåde.