I aften frister vi med grillost som vi panerer og steger gylden. Samtidigt bager vi oreganokrydret kartofler i ovnen, og bikser en frisk æbleslaw sammen med kål, citron og fraiche. Vi topper med cremet aioli, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
500 g
Kartofler
150 g
Snittet kålsalat
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æble
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Mel til panering
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær grillost i skiver (2 pr. person).
Kom hvedemel i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden tallerken.
Bland panko og Panamad i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Skær citron i både.
Bland snittet kålsalat, æble, et skvæt citronsaft, fraiche, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret grillost, kartofler og æbleslaw på tallerkener.
Server med aioli og resterende citronbåde.