I aften laver vi en fantastisk vegetarbowl med kikærter i hovedrollen. Vi starter med at koge luftige ris. Samtidig rister vi kikærter med vores egen krydderiblanding – Jorden Rundt. Og vi er bestemt ikke færdige endnu! Vores bowl indeholder også sprød kål, æble, cremet salatost blandet med yoghurt. Retten toppes med valnødder og tranebær!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Vilde basmatiris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Kikærter
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Æble
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min.
Lad hvile under låg indtil servering.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Jorden Rundt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Skær æble i 1 cm tern.
Hak valnødder groft.
Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når kikærterne har 4 min tilbage, og bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil brunet.
Bland smuldret salatost, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål, og mos med en gaffel.
Bland kålblanding, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål, og masser med hænderne i 30 sek.
Tilsæt halvdelen af honning-sennepsdressing, og rør rundt.
Anret ris, kål, kikærter og æble i dybe tallerkener.
Top med dressing og resterende honning-sennepsdressing.
Drys med valnødder og tranebær.