Burgers smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så her byder vi på en spændende opskrift på krydret koreansk kyllingeburger med masser af spændende tilbehør. Vi bygger vores burgers med paneret kylling med koreansk BBQ-sauce, coleslaw med rødkål, forårsløg og asiatisk mayo og syltet agurk og chili. Vi serverer vores fantastiske burgers med hjemmelavede, søde sesam-kartoffelbåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Chiliflager
450 g
Sød kartoffel
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
100 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
75 g
Rødkål, skåret
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder Soja, Sesam)
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Vend kartofler med sesamfrø på bagepladen.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend agurk og chili i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Læg en hånd på hvert kyllingebrystfilet, og skær igennem på langs med en skarp kniv på et andet skærebræt. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og chiliflager i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Krydr med et nip salt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Snit forårsløg fint.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 2-3 min, når kartoflerne har 3 min tilbage.
Imens, bland rødkål, forårsløg og halvdelen af asiatisk mayonnaise i en mellemstor skål.
Krydr med et nip salt og peber.
Top kylling med BBQ-sauce.
Fyld boller med kylling, coleslaw og en smule agurk.
Server med kartoffelbåde, agurk og resterende asiatisk mayonnaise.