Pitabrød til en festlig weekendaften? Vi tør næsten love at I ikke har fået pitabrød på denne måde før. I aften fylder vi nemlig vores pita med pulled beef med cajunkrydderier, granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche. Fantastisk tilbehør er hjemmelavede fritter krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
300 g
Pulled beef
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
½ stk
Granatæble
30 g
Blandet salat
1 pose
Mynte
½ g
Chiliflager
60 g
Calabresepesto
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med za'atar [1/2 pakke, 2P], salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Kom oksekød (inklusive lage fra pakken) og Ay Cajun-ba i et ildfast fad.
Dæk til med sølvpapir, og bag i ovnen i 10-12 min, når fritterne har 12 min tilbage.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær løg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Hak mynte fint, og skyl salat [1/2 pose, 2P].
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland calabresepesto, et skvæt vand og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Bland salat, agurk, mynte, rødløg, granatæble, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.
Træk kød i strimler med to gafler i gryden.
Fyld pitabrød med pulled beef, granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche.
Server med za'atar-fritter og overskydende granatæblesalat, calabresepesto og crème fraiche.