I aften koger vi ris krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig steger vi kylling og løg med krydderiblandingen Jorden Rundt. Vi serverer vores ris og kylling med frisk agurk og dild og en skøn dressing med tahini, honning og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Kyllingebryststrimler
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Dild
25 g
Tahini
(Indeholder Sesam)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12.5 g
Honning
½ stk
Citron
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløg
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær rødløg i både.
Krydr kylling med Jorden Rundt, salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling og rødløg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Tilsæt vand [1 spsk I 2 spsk], rør godt rundt, og tag panden af varmen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær agurk i halve skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland agurk, citronsaft [2 tsk | 4 tsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland tahini, honning [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, vand [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Rør za'atar og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris.
Anret ris, kylling og agurk i dybe tallerkener.
Top med tahinidressing og dild.