Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

med pommes dauphinoise og syltet skalotteløg

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også pommes dauphinoise med crème fraiche og ost og en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg. Spændende tilbehør er salat med valnødder, estragonblade og syltede løg!

Allergener:
Nødder
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 stk

Citron

200 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

300 g

Lammeculotte

1 stk

Skalotteløg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

60 g

Blandet salat

1 pose

Estragon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 dl

Vand til sauce

½ spsk

Mel til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4283 kJ
Kalorier (kcal)1024 kcal
Fedt69.1 g
Mættet fedt32.8 g
Kulhydrat63.5 g
Sukker10.1 g
Protein40.2 g
Salt4.2 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler 
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Tag lammeculotte ud af køleskabet.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm skiver.

Kog i 6-8 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.

Sylt løg
2

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak valnødder groft.

Skyl salat.

Skær citron i både.

Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Hæld lage fra lige inden servering.

Bag lam
3

Rids fedtsiden på lam på kryds og tværs med 1 cm mellemrum.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav pommes dauphinoise
4

Fordel kartofler i lag i et ildfast fad.

Opvarm samme gryde på middel varme.

Tilsæt mornaysauce, vand, kyllingebouillon og halvdelen af finrevet ost, og bring i kog.

Top kartofler med ostecreme, og drys med resterende finrevet ost.

Gratiner i ovnen i 20-30 min, eller indtil gylden.

Lav rødvinssauce
5

Imens, hak estragon fint.

Pisk vand og hvedemel sammen til en jævning i en lille skål.

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt rødvinssauce, jævning, estragon, salt og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Vend salat med olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt i en skål.

Tilsæt valnødder og skalotteløg, og vend sammen.

Server
6

Anret pommes dauphinoise og lam på tallerkener.

Top med sauce.

Server med salat og resterende citronbåde.