I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også pommes dauphinoise med crème fraiche og ost og en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg. Spændende tilbehør er salat med valnødder, estragonblade og syltede løg!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
200 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
300 g
Lammeculotte
1 stk
Skalotteløg
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
1 pose
Estragon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Mel til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Tag lammeculotte ud af køleskabet.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 1/2 cm skiver.
Kog i 6-8 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.
Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Hak valnødder groft.
Skyl salat.
Skær citron i både.
Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Hæld lage fra lige inden servering.
Rids fedtsiden på lam på kryds og tværs med 1 cm mellemrum.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Fordel kartofler i lag i et ildfast fad.
Opvarm samme gryde på middel varme.
Tilsæt mornaysauce, vand, kyllingebouillon og halvdelen af finrevet ost, og bring i kog.
Top kartofler med ostecreme, og drys med resterende finrevet ost.
Gratiner i ovnen i 20-30 min, eller indtil gylden.
Imens, hak estragon fint.
Pisk vand og hvedemel sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt rødvinssauce, jævning, estragon, salt og peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Vend salat med olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt i en skål.
Tilsæt valnødder og skalotteløg, og vend sammen.
Anret pommes dauphinoise og lam på tallerkener.
Top med sauce.
Server med salat og resterende citronbåde.