Så blev det weekend, og familien skal forkæles med fantastiske steakburgers. Kødet får en spændende smag af at blive marineret i balsamico, inden det steges til perfektion. Vi bygger vores burgers med pestodressing, kød, karamelliserede løg, rucola og tomatskiver, og serverer dem med hvidløgskrydrede fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Rødløg
1 stk
Tomat
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Cremet pestodressing
20 g
Rucola
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, krydr med et nip salt, og vend med balsamico i en skål.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en skål.
Skær tomat i tynde skiver.
Del boller på midten.
Skyl rucola [1/2 pose, 4P].
Opvarm i en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på høj varme.
Steg bøffer (uden marinade) i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, tilsæt marinade, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Varm boller på risten i ovnen i 3-4 min, når kartoflerne har 4 min tilbage.
Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med salt og peber.
Smør boller med en smule pestodressing.
Fyld med bøffer, rødløg, rucola og tomat.
Server med fritter og resterende pestodressing.