Så blev det weekend, og familien skal forkæles med fantastiske steakburgers. Kødet får en spændende smag af at blive marineret i balsamico, inden det steges til perfektion. Vi bygger vores burgers med pestodressing, kød, karamelliserede løg, rucola og tomatskiver, og serverer dem med hvidløgskrydrede fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
50 g
Cremet pestodressing
1 stk
Tomat
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Rucola
1 stk
Rødløg
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, krydr med salt, og vend med balsamico i en skål.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en skål.
Skær tomat i tynde skiver.
Del boller på midten.
Skyl rucola.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer (uden mariande) i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Tilsæt marinade, og steg videre i 30 sek, eller indtil tyknet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Varm boller på risten i ovnen i 3-4 min, når kartoflerne har 4 min tilbage.
Skær bøffer i tynde skiver, og krydr med et nip salt og peber.
Smør boller med en smule pestodressing.
Fyld med bøffer, rødløg, rucola og tomat.
Server med fritter og resterende pestodressing.