Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2-4 personer. Fondue er en fantastisk hyggelig ret, som er perfekt at samles om, når man har tid til at spise længe. Vores fondue indeholder klassisk gouda-ost, som har en sød nøddeagtig smag. Vi dypper hjemmelavede croutoner, ovnbagte kartofler, stegte svampe, prosciutto og frisk pære i den lækre ostesauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Prosciutto
200 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
250 g
Ciabatta
(Indeholder Hvede, Byg, Gluten Kan indeholde Sesam)
200 g
Champignon
300 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Timian
1 stk
Pære
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til svampe
¼ tsk
Salt til brød
4 spsk
Mælk til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær pære i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.
Pluk timian.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Halver champignon, og fordel på den ene side af en ny bageplade med bagepapir.
Dryp med olivenolie, krydr med hvidløg, salt og et nip peber, og vend sammen.
Skær brød i 2 cm croutoner, og fordel på den anden siden af bagepladen.
Dryp med olivenolie, krydr med timian, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag champignon og croutoner i 10-12 min, indtil gyldne.
Opvarm mornaysauce i en mellemstor gryde på middellav varme i 1-2 min, når kartofler har 5 min tilbage i ovnen.
Sænk til lav varme, og rør revet gouda, mælk og hvidvinseddike i, indtil ost er smeltet.
Krydr med et nip salt og peber.
Tag gryden af komfuret.
Overfør fondue til en lille skål (varm evt. i mikroovnen).
Placer fondueskålen på et stort skærebræt, og anret croutoner, kartofler, champignon, pære og prosciutto rundt om.
TIP: Fold prosciutto pænt, for en flot anretning.