Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Muhammara er en velsmagende mellemøstlig dip. Vores skønne variant indeholder røget paprika, valnødder, calabresepesto og chili. Vi servere den med bulgur blandet med frisk persille, og ovnbagt peberfrugt og løg, krydret ovnbagt aubergine, kølende yoghurt og lune pitabrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Rødløg
½ stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Saha-Ras
60 g
Calabresepesto
1 g
Chiliflager
2 g
Røget paprika
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Peberfrugt
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bland olivenolie [2 spsk | 4 spsk], Saha-Ras, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Halver aubergine på langs.
Rids aubergine på kryds og tværs med 1 cm mellemrum. Placer med bunden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med krydderolie.
Fordel peberfrugt og rødløg på samme bageplade [2 stk, 4P]. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.
Imens, hak valnødder groft.
Bland røget paprika [1/2 pakke, 2P], valnødder, calabresepesto og chiliflager i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min, når grøntsagerne har 4 min tilbage.
Hak persille groft.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Vend persille, peberfrugt, rødløg, et skvæt citronsaft og et nip salt i gryden med bulgur lige inden servering.
Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med aubergine.
Server med muhammara, yoghurt og pitabrød.