Mellemøstlig grillostbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig grillostbowl

Mellemøstlig grillostbowl

med za'atar-ris og syrlig tranebærsalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret, med inspiration fra mellemøsten. Aftenens skønne bowl indeholder stegt grillost og løg med honning og chili, za'atar-krydret ris med smør og en syrlig tranebærsalat med kål og citron. Vi topper vores grillostbowl med kølende persilleyoghurt.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

4 g

Saha-Ras

12.5 g

Honning

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Citron

150 g

Langkornede hvide ris

8 g

Za'atar

(Indeholder Sesam)

1 stk

Rødløg

20 g

Tranebær

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 efter behov

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4011 kJ
Kalorier (kcal)959 kcal
Fedt52.9 g
Mættet fedt30.7 g
Kulhydrat86.3 g
Sukker22.5 g
Protein34.3 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner grillost
2

Imens, skær grillost i 2 cm tern. 

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland grillost, rødløg, Saha-Ras og chiliflager [½ pakke, 2P] i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav persilleyoghurt
3

Hak persille fint. 

Bland yoghurt, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav tranebærsalat
4

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tilsæt kålblanding og tranebær, og vend sammen.

Steg grillost og løg
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost og rødløg i 6-7 min, eller indtil gyldne.

Tag panden af varmen, tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], og vend sammen.

Rør za'atar og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris lige inden servering.

Server
6

Anret grillost, za'atar-ris og tranebærsalat i dybe tallerkener.

Top med persilleyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image