Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret, med inspiration fra mellemøsten. Aftenens skønne bowl indeholder stegt grillost og løg med honning og chili, za'atar-krydret ris med smør og en syrlig tranebærsalat med kål og citron. Vi topper vores grillostbowl med kølende persilleyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
4 g
Saha-Ras
12.5 g
Honning
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Citron
150 g
Langkornede hvide ris
8 g
Za'atar
(Indeholder Sesam)
1 stk
Rødløg
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
½ g
Chiliflager
2.5 efter behov
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær grillost i 2 cm tern.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland grillost, rødløg, Saha-Ras og chiliflager [½ pakke, 2P] i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak persille fint.
Bland yoghurt, persille og et nip salt og peber i en lille skål.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Tilsæt kålblanding og tranebær, og vend sammen.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost og rødløg i 6-7 min, eller indtil gyldne.
Tag panden af varmen, tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], og vend sammen.
Rør za'atar og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris lige inden servering.
Anret grillost, za'atar-ris og tranebærsalat i dybe tallerkener.
Top med persilleyoghurt.