Mellemøstlig krydret oksekødspita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mellemøstlig krydret oksekødspita

Mellemøstlig krydret oksekødspita

med hvidløgsyoghurt og bulgurtabouleh

Oplev Mellemøstens mangeartede smage med vores Mellemøstlig krydret oksekødspita. I denne ret kombinerer vi harissa-krydret hakket oksekød med gyldenstegt pitabrød, som vi serverer med yoghurtdip og en frisk tabouleh-salat, som er en bulgursalat fra Libanon.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Granatæble

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Agurk

½ stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

1 pose

Mynte

4 g

Harissa-krydderi

1 pose

Bredbladet persille

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

½ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til stegning

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3253 kJ
Kalorier (kcal)778 kcal
Fedt33.6 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat78.9 g
Sukker13.9 g
Protein35.8 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered råvarer
2

Imens, hak agurk groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak mynte og persille fint (adskilt).

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Top pitabrød
4

Riv løg groft.

Bland løg, hakket oksekød, Harissa-krydderi, salt og persille i en stor skål.

Skær pitabrød igennem på langs til to halve, flade cirkler.

Fordel fars på hvert pitabrød, og smør det jævnt ud med bagsiden af en ske.

Steg pita
5

Opvarm smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg pitabrød med kødside nedad i 2-3 min, eller indtil brunt og gennemstegt.

Vend, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.

Bland bulgur, agurk, granatæblekerner, mynte, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Server
6

Anret oksekødspitabrød og bulgursalat på tallerkener.

Server med yoghurtdip.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image