Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi bygger vores mexicanske bowl med hvidløgsris, sprødstegt chorizo, majssalsa med tomat og lime, fraiche og frisk koriander!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
1 dåse
Majs
½ stk
Lime
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Koriander
150 g
Basmatiris
2 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits hvidløg i 30 sek.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget!
Opvarm en stor stegepande på høj varme.
Steg majs i 3-4 min, eller indtil brunet, og overfør til en skål.
Skær chorizo i 1 cm halve skiver.
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak koriander groft (gem nogle blade til anretning).
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo i 2-3 min.
Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 1 min.
Tilsæt tomatpuré, vand [1 dl | 2 dl], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Vend tomat, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og limesaft [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen med majs.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med chorizo og majssalsa.
Dryp med fraiche [1/2 pakke, 2P].
Drys med resterende koriander.