Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, og vi byder på masser af krydrede og lækre ingredienser! Vi steger halloumi sammen med vores fantastiske Tex-Mex krydderiblanding, der giver osten en helt ny dimension! Vi serverer halloumi med fyldig og farverig majsris med tomat og lime, og en spicy kålsalat med koriander og jalapeños.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Basmatiris
200 g
Halloumi
5 g
Tex-Mex
150 g
Spidskål, skåret
1 pose
Koriander
1 stk
Jalapeno
1 dåse
Majs
2 stk
Tomat
1 stk
Lime, økologisk
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, Jorden Rundt og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær halloumi i 2 cm tykke skiver (3 pr. person), og krydr med Tex-Mex. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 5-6 min.
Flæk jalapeño på langs, og fjern kerner. Hak halvdelen fint, og skær resten i tynde skiver. Hak koriander groft. Masser spidskål med salt* [¼ tsk | ½ tsk] i en skål i 30 sek, eller indtil mør. Tilsæt hakket jalapeño og halvdelen af koriander. TIP: Server jalapeñoen ved siden af, hvis ikke alle er til stærk mad.
Riv limeskal, og skær lime i både. Skær tomat 1 cm tern. Hæld væde fra majs.
Bland majs, tomat, limeskal og et stort skvæt limesaft i gryden med færdigkogt ris.
Anret majsris, halloumi og kålsalat i dybe tallerkener. Drys med resterende koriander. Server med fraiche, resterende limebåde og skivet jalapeño.