Carnitas er Mexicos svar på pulled pork, og består af svinekød, der simrer til det er mørt, og derefter strimles. Vi bygger vores carnitas-bowl med krydret ris, svinekød, kålsalat, rødløg med lime, fraiche og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Pulled pork
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Kyllingebouillon
5 g
Tex-Mex
75 g
Spidskål, skåret
1 stk
Rødløg
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Sorte bønner
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Hæld væde fra sorte bønner [½ pakke, 2P].
Tilsæt ris, sorte bønner, kyllingebouillon, Tex-Mex og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Kom svinekød (inklusive lage fra pakken) og Ay Cajun-ba i en anden gryde, og lad simre under låg i 10-12 min på middel varme.
Træk kødet i strimler med to gafler.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Bland spidskål [1/2 pose, 2P], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med spidskål, rødløg og pulled pork.
Dryp med fraiche.
Drys med koriander.