Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med ovnbagte grøntsager og persillebulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland, og tilbereder peberfrugter, løg og tomat, der får den helt rigtige smag af at blive ovnbagt med vores færdiglavede krydderiblanding, Middelhavsdrøm. Vi blander grøntsagerne med bulgur, og serverer dem med sprødstegt kylling og cremet citronyoghurt.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

2 g

Middelhavsdrøm

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

4 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)562 kcal
Energi (kJ)2351 kJ
Fedt18.4 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat43.8 g
Sukker14.7 g
Protein47 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.

Skær rødløg i både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-15 min. 

TIP: Brug to bageplader til 4P. 

Kog bulgur
2

Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

Steg kylling
3

Skær kylling i 3 stykker pr. person på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
4

Imens, hak persille fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Lav citronyoghurt
5

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt bagte grøntsager, persille, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt til gryden med færdigkogt bulgur, og vend sammen.

Server
6

Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Drys med græskarkerner.

Server med citronyoghurt.