Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
280 g
Kyllingebryst
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
Skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær citron i både.
Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt.
Vend kylling med Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl], kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak basilikum fint.
Bland tomat, agurk, rødløg, smuldret salatost og eventuelt en smule olivenolie med et nip salt og peber i en stor skål.
Bland basilikum, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk] og et skvæt citronsaft med et nip salt og peber i en lille skål.
TIlsæt et skvæt citronsaft og et nip salt og peber til gryden med couscous, og rør rundt.
Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener.
Dryp med basilikumdressing.
Server med yoghurt.