Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med græsk salat og syrlig couscous

Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.

Tags:
Hurtig
Max 50g kulhydrater
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

280 g

Kyllingebryst

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

½ stk

Rødløg

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1.5 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)817 kcal
Energi (kJ)3418 kJ
Fedt44.3 g
Mættet fedt14.9 g
Kulhydrat45.4 g
Sukker8.3 g
Protein51.6 g
Salt3.6 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Skær tomat og agurk i 1 cm tern. 

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær citron i både.

Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt. 

Vend kylling med Middelhavsdrøm, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. 

Kog couscous
2

Bring vand [2,5 dl | 5 dl], kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. 

Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav græsk salat
4

Imens, hak basilikum fint. 

Bland tomat, agurk, rødløg, smuldret salatost og eventuelt en smule olivenolie med et nip salt og peber i en stor skål.

Bland basilikum, olivenolie [1,5 spsk | 3 spsk] og et skvæt citronsaft med et nip salt og peber i en lille skål.

Smag couscous til
5

TIlsæt et skvæt citronsaft og et nip salt og peber til gryden med couscous, og rør rundt.

Server
6

Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener. 

Dryp med basilikumdressing.

Server med yoghurt.