I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland, og tilbereder peberfrugter, løg og tomat, der får den helt rigtige smag af at blive ovnbagt med vores færdiglavede krydderiblanding som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander grøntsagerne med bulgur, og serverer dem med sprødstegt kylling og cremet citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
2 g
Middelhavsdrøm
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til bulgur
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak persille fint.
Skær citron i både.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Tilsæt bagte grøntsager, persille, olivenolie, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber til gryden med færdigkogt bulgur, og vend sammen.
Anret bulgur og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med græskarkerner.
Server med citronyoghurt.