I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Citron
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
400 g
Små kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
40 g
Rucola
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær rødløg i 1 cm både.
Skyl rucola.
Hak tomat groft.
Halv citron.
Smuldr salatost i en lille skål.
Vend kartofler med rødløg, tomat og salatost på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland citronsaft, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend rucola med kartofler og grøntsager på bagepladen lige inden servering.
Anret kartofler, grøntsager og kylling på tallerkener.
Server med citronyoghurt.