Middelhavsinspireret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med 'souvlaki'-kartofler og citronyoghurt

I aften lader vi os inspireres af madlavningkunst fra middelhavet. Vi ovnbager kartofler, løg, tomat og salatost krydret med Souvlaki-krydderi, og vender dem derefter med frisk rucola. Samtidigt krydrer vi kylling med middelhavskrydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer herlighederne med frisk citronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Citron

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

40 g

Rucola

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til kød

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2370 kJ
Kalorier (kcal)566 kcal
Fedt18 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat47.7 g
Sukker10.8 g
Protein50.8 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Souvlaki-krydderi og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i 1 cm både.

Skyl rucola.

Hak tomat groft.

Halv citron.

Smuldr salatost i en lille skål.

Bag grøntsager
3

Vend kartofler med rødløg, tomat og salatost på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.

Bag kylling
4

Krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav citronyoghurt
5

Bland citronsaft, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend rucola med kartofler og grøntsager på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler, grøntsager og kylling på tallerkener.

Server med citronyoghurt.