I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland, og laver svinekød, som får den perfekte græske smag af at blive stegt med vores færdige krydderiblanding med det smukke navn Middelhavsdrøm. Vidunderligt tilbehør er en sprød couscoussalat, med tomat, agurk, rødløg & græsk salatost, som får spændende smag af at blandes med en lækker basilikumdressing med masser af citron. Vi topper med frisk basilikum og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
100 g
Græsk salatost
1 stk
Agurk
1 pose
Basilikum
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Citron
½ stk
Rødløg
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 2)
Hak tomat og agurk fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær citron i både.
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og kyllingebouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær svinekød i 3 cm strimler på et andet skærebræt. Bland svinekød, Middelhavsdrøm, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil gennemstegt.
Hak basilikum fint. Bland tomat, agurk, rødløg, græsk salatost, en smule olivenolie* og et nip peber* i en stor skål. Bland basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], et stort skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Vend couscous i skålen med græsk salat. Tilsæt basilikumdressing, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Anret couscoussalat i dybe tallerkener. Top med svinekød. Dryp med yoghurt. Drys med resterende basilikum.