I aften drømmer vi os væk til Middelhavet, vi krydrer svinekød med middelhavskrydderier, og steger det i en skøn citronsauce med basilikum, hvidløg og smør. Vi serverer vores kød med sprøde fritter med citronpeber og revet ost, pisket ricotta og ovnbagt tomat med balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Citronpeber
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
½ stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Mælk (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og citronpeber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak tomat groft.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Hak basilikum groft.
Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, basilikum og hvidløg i en lille skål.
Pisk ricotta, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], mælk [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.
Fordel tomat på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 20 min tilbage. Dryp med balsamico, drys med sukker [1 tsk | 2 tsk], og vend sammen.
Bag i 15-20 min, eller indtil bløde.
Krydr svinekød med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm, når kartoflerne har 10 min tilbage.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på høj varme.
Steg i 1-2 min på en side, eller indtil gylden.
Vend svinekød, tilsæt citronsauce og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Vend kartofler med finrevet ost på bagepladen lige inden servering.
Anret fritter og svinekød på tallerkener.
Top med ricotta og tomat.
Server med citronsauce.