Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce

Middelhavsinspireret svinekød i citronsauce

med pisket ricotta og bagt tomat

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet, vi krydrer svinekød med middelhavskrydderier, og steger det i en skøn citronsauce med basilikum, hvidløg og smør. Vi serverer vores kød med sprøde fritter med citronpeber og revet ost, pisket ricotta og ovnbagt tomat med balsamico.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svineschnitzel

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 g

Citronpeber

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

½ stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Mælk (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2795 kJ
Kalorier (kcal)668 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker9 g
Protein44.5 g
Salt6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og citronpeber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak tomat groft.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Hak basilikum groft.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, basilikum og hvidløg i en lille skål.

Bag tomat
3

Pisk ricotta, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], mælk [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber sammen i en mellemstor skål.

Fordel tomat på en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 20 min tilbage. Dryp med balsamico, drys med sukker [1 tsk | 2 tsk], og vend sammen.

Bag i 15-20 min, eller indtil bløde.

Steg kød
4

Krydr svinekød med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og Middelhavsdrøm, når kartoflerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på høj varme.

Steg i 1-2 min på en side, eller indtil gylden.

Vend svinekød, tilsæt citronsauce og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Tilsæt ost
5

Vend kartofler med finrevet ost på bagepladen lige inden servering.

Server
6

Anret fritter og svinekød på tallerkener.

Top med ricotta og tomat. 

Server med citronsauce.