Middelhavskoftaer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavskoftaer

Middelhavskoftaer

med tzatziki & græsk salat

Sommeren er ved at være ovre, og måske havde I ikke tid til at tage en tur til Grækenland i år. Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland og laver fantastiske middelhavskoftaer med en lækker hjemmelavet tzatziki! Vi laver også den skønneste græske salat med tomat, persille, agurk og selvfølgelig græsk salatost!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

250 g

Hakket oksekød

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Bøftomat

1 pose

Bredbladet persille

50 g

Græsk salatost

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)655 kcal
Energi (kJ)2740 kJ
Fedt19.57 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat81.8 g
Sukker8.2 g
Protein38.73 g
Salt4.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.  TIP: Fjern ikke låget!

Form fars
2

Bland hakket oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm i en stor skål. Form fars till koftaer (ca. 3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Riv halvdelen af agurk, og pres væde fra. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland yoghurt, revet agurk, hvidløg og et stort nip salt* og peber* i en lille skål.

Bland græsk salat
5

Hak tomat, persille og resterende agurk. Bland tomat, hakket agurk, smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] i en anden skål. Dryp med en smule olivenolie*, og vend sammen. Smag til med peber*.

Server
6

Anret ris, koftaer og tomatsalat i på tallerkener. Top med tzatziki. Drys med persille.