Sommeren er ved at være ovre, og måske havde I ikke tid til at tage en tur til Grækenland i år. Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland og laver fantastiske middelhavskoftaer med en lækker hjemmelavet tzatziki! Vi laver også den skønneste græske salat med tomat, persille, agurk og selvfølgelig græsk salatost!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
250 g
Hakket oksekød
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Bøftomat
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Græsk salatost
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt ris, sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Bland hakket oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm i en stor skål. Form fars till koftaer (ca. 3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Riv halvdelen af agurk, og pres væde fra. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland yoghurt, revet agurk, hvidløg og et stort nip salt* og peber* i en lille skål.
Hak tomat, persille og resterende agurk. Bland tomat, hakket agurk, smuldret salatost [1/2 pakke, 2P] i en anden skål. Dryp med en smule olivenolie*, og vend sammen. Smag til med peber*.
Anret ris, koftaer og tomatsalat i på tallerkener. Top med tzatziki. Drys med persille.