I aften drømmer vi os væk til varmere grader, og lader os inspirere af mad fra middelhavsområdet. Vi steger hakket svine- og kalvekød, som vi krydrer med vores egen krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Vi blander kødet med stegte champignon, spaghetti, grønkål og mornaysauce, og pynter med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
200 g
Champignon
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bredbladet persille
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Grønkål, skåret
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød og Middelhavsdrøm i 5-6 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Overfør svine-/kalvekød til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gylden.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt svine-/kalvekød, grønkål, kyllingebouillon, pasta, pastavand [1 dl | 2 dl] og mornaysauce til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil grønkålen er faldet sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Drys med persille.