Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Græsk salatost
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
20 g
Valnødder
4 g
Middelhavsdrøm
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Basilikum
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Rødløg
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 2)
Skær tomat og agurk i 1 cm tern. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Riv citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Bland Middelhavsdrøm og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen, og stil til side.
Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] og bouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak basilikum fint. Hak valnødder groft. Bland tomat, agurk, rødløg, valnødder, smuldret salatost og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål. Bland basilikum, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt citronsaft med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Rør citronskal i gryden med couscous, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener. Dryp med basilikumdressing. Server med resterende citronbåde.