Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig fantastisk misobagt aubergine med sojasauce, sød chilisauce og ketchup. Vi serverer vores aubergine med aromatisk citrongræsris, en frisk ingefærsalat med lime, kål og forårsløg. Retten toppes med asiatisk mayonnaise og koriander og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Aubergine
150 g
Langkornede hvide ris
30 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Forårsløg
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Ingefær
1 stk
Citrongræs
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 4)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
¼ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Halver aubergine, og skær 1 cm dybe ridser på kryds og tværs.
Placer med bunden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil mør.
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5 1/2 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland ingefær [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Bland sojasauce, misopasta, sød chilisauce og ketchup [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Top aubergine med misoblanding, når den er 15 min tilbage i ovnen. Hæld vand [1 dl | 2 dl] i bunden af fadet.
Bag i resterende tid, eller indtil mør og karamelliseret.
Hak koriander og peanuts groft.
Snit forårsløg fint.
Vend spidskål, olivenolie [1/4 tsk | 1/2 spsk] og forårsløg i skålen med ingefær lige inden servering.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, aubergine og ingefærsalat på tallerkener, top aubergine med sauce fra fadet.
Drys med koriander og peanuts, og server med asiatisk mayonnaise.