Oplev nye smagsvariantioner og teknikker med vores Baskiskinspireret laks med prosciutto. Denne smukke og festlige ret inviterer dig til at træde ud af din komfortzone og opleve spændende nye smage fra det baskiske køkken.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
4 g
Røget paprika
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
125 g
Cherrytomater
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Prosciutto
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 pakke
Mozzarella
(Indeholder Mælk)
60 g
Blandet salat
30 g
Kalamataoliven
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Smør til grøntsager
1 dl
Vand til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af røget paprika, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hæld væde fra mozzarella, og riv i grove stykker.
Skyl blandet salat.
Bland blandet salat, kalamataoliven, mozzarella, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær rødløg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver cherrytomater.
Fjern skindet fra laks på et andet skærebræt ved at føre en skarp kniv ind mellem skindet og kødet, mens skindet trækkes væk.
Vikl et stykke prosciutto om hvert stykke laks.
Placer laks på en bageplade med bagepapir, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og resterende røget paprika, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt cherrytomater, smør, vand, salt og et nip peber.
Steg i 1-2 min, eller indtil sauce er let tyknet.
Anret kartofler, grøntsager og salat på tallerkener.
Top grøntsager med laks, og drys salat med pinjekerner.