Baskiskinspireret laks med prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Baskiskinspireret laks med prosciutto

med sauterede grøntsager og frisk mozzarella-olivensalat

Oplev nye smagsvariantioner og teknikker med vores Baskiskinspireret laks med prosciutto. Denne smukke og festlige ret inviterer dig til at træde ud af din komfortzone og opleve spændende nye smage fra det baskiske køkken.

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

4 g

Røget paprika

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

125 g

Cherrytomater

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Prosciutto

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 pakke

Mozzarella

(Indeholder Mælk)

60 g

Blandet salat

30 g

Kalamataoliven

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Smør til grøntsager

1 dl

Vand til grøntsager

¼ tsk

Salt til grøntsager

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3525 kJ
Kalorier (kcal)842 kcal
Fedt54.8 g
Mættet fedt20.6 g
Kulhydrat40.9 g
Sukker11.6 g
Protein46.5 g
Salt4.4 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af røget paprika, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hæld væde fra mozzarella, og riv i grove stykker.

Skyl blandet salat.

Bland blandet salat, kalamataoliven, mozzarella, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

3

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Skær rødløg i tynde skiver. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver cherrytomater.

4

Fjern skindet fra laks på et andet skærebræt ved at føre en skarp kniv ind mellem skindet og kødet, mens skindet trækkes væk.

Vikl et stykke prosciutto om hvert stykke laks.

Placer laks på en bageplade med bagepapir, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

5

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg peberfrugt og rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg og resterende røget paprika, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt cherrytomater, smør, vand, salt og et nip peber.

Steg i 1-2 min, eller indtil sauce er let tyknet.

6

Anret kartofler, grøntsager og salat på tallerkener.

Top grøntsager med laks, og drys salat med pinjekerner. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image