Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Både sennep og dild passer rigtig godt sammen med fisk. I aften kan vi ikke vælge, så vi laver en fantastisk sennep-dilddressing med crème fraiche, som bringer den skønne smag frem i den sprødstegte laks. Velsmagende tilbehør er kogte kartofler vendt med smør og en frisk æblesalat med agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
1 stk
Små kartofler, forkogte
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, kog kartofler under låg i 3-5 min, eller indtil gennemvarme, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt, og stil til side under låg.
Skær æble og agurk i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Bland æble, agurk, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Bland crème fraiche, dild, sennep, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til gryden med kartofler, og vend sammen.
Anret laks, kartofler og æblesalat på tallerkener.
Top med sennep-dilddressing