Nordisk inspireret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk inspireret laks

Nordisk inspireret laks

med sennep-dilddressing og æblesalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Både sennep og dild passer rigtig godt sammen med fisk. I aften kan vi ikke vælge, så vi laver en fantastisk sennep-dilddressing med crème fraiche, som bringer den skønne smag frem i den sprødstegte laks. Velsmagende tilbehør er kogte kartofler vendt med smør og en frisk æblesalat med agurk.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Små kartofler, forkogte

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

1 stk

Æble

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3114 kJ
Kalorier (kcal)744 kcal
Fedt43 g
Mættet fedt15.9 g
Kulhydrat53.9 g
Sukker11.4 g
Protein31.8 g
Salt3.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg laks
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav æblesalat
2

Imens, kog kartofler under låg i 3-5 min, eller indtil gennemvarme, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt, og stil til side under låg.

Skær æble og agurk i tynde, halve skiver.

Hak dild fint.

Bland æble, agurk, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.

Lav sennep-dilddressing
3

Bland crème fraiche, dild, sennep, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] til gryden med kartofler, og vend sammen.

Server
4

Anret laks, kartofler og æblesalat på tallerkener.

Top med sennep-dilddressing

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image