I dag skal vi lave uimodståelige burgere med inspiration fra det indiske køkken. Det betyder velkrydret kylling, sprøde grøntsager, chutneyyoghurtdressing og koriander indkapslet i lune naanbrød. Hertil sød kartoffelfritter toppet med herlige indiske smage - jalapeno-mynteyoghurt, peanuts, tomat og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Jalapeno
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløg
280 g
Kyllingebryststrimler
g
Kyllingebryst
4 g
Mild Mahal
2 stk
Naanbrød
(Indeholder Hvede, Gluten, Mælk)
1 stk
Tomat
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til glace
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, adskil mynte og koriander .
Hak mynte fint.
Flæk jalapeno, fjern kerner, og hak fint.
Bland halvdelen af yoghurt, aioli, mynte, jalapeno, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
TIP: Undlad jalapenoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland resterende yoghurt, abrikoschutney, salt og et nip peber i en lille skål.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Skær rødløg i tynde ringe.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.
Krydr med Mild Mahal, salt og et nip peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt. Tilsæt smør, og vend kylling i smeltet smør.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hold naanbrød under rindende vand i 2 sek, og pak ind i sølvpapir.
Varm i ovnen i 4-5 min.
Hak tomat groft.
Bank peanuts (i pakken) med bunden af en pande på bordpladen.
Riv koriander i grove stykker.
Halver naanbrød. Smør de større sider med abrikoschutneyyoghurt.
Top med kylling, agurk, rødløg, halvdelen af koriander, og luk med oversiden af naanbrød.
Anret naanburger og fritter på tallerkener.
Top fritter med tomat, peanuts og resterende koriander og mynte-jalapenoyoghurt.