I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Kylling Kiev indebærer, at kyllingebryst bliver fyldt og ovnstegt til perfektion. Vi fylder vores kylling med hvidløgssmør og ost, og panerer den derefter i panko. Fantastiske tilbehør er blød kartoffelmos og en sprød spidskålssalat med tranebær og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Spidskål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
500 g
Bagekartoffel
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
2 spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, hak hvidløg fint.
Bland hvidløg og smør [2 spsk I 4 spsk] i en lille skål.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.
Krydr med et nip salt, fyld med hvidløgssmør og gouda, og fold sammen.
Bland hvedemel [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland spidskål, tranebær, honning-sennepsdressing og et nip salt i en mellemstor skål.
Hak basilikum fint.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt basilikum lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Server med sauce.