I aften skal vi have supermør kylling, der får en fantastisk smag af BBQ-krydderier. Spændende tilbehør er nødde-persilleris, som får ekstra god smag ved at blive kogt med kyllingebouillon. Vi har også tid til at bikse en grøn agurkesalat med kål sammen, og så topper vi herlighederne med cremet pestodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Kyllingebouillon
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 pose
Kruspersille
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Cremet pestodressing
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!
Krydr kylling med et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak hasselnødder groft. Hak persille groft. Skær agurk i ½ cm stave. Fordel hasselnødder på samme bageplade, når kyllingen har 6-7 min tilbage.
Bland kålblanding, agurk og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Bland pestodressing og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Vend persille og hasselnødder (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris. Skær kylling i skiver.
Anret ris, kylling og salat på tallerkener. Top med pestodressing og resterende hasselnødder.