Ovnbagt BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt BBQ-kylling

Ovnbagt BBQ-kylling

med nødde-persilleris og grøn agurkesalat

I aften skal vi have supermør kylling, der får en fantastisk smag af BBQ-krydderier. Spændende tilbehør er nødde-persilleris, som får ekstra god smag ved at blive kogt med kyllingebouillon. Vi har også tid til at bikse en grøn agurkesalat med kål sammen, og så topper vi herlighederne med cremet pestodressing.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Kyllingebouillon

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pose

Kruspersille

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

50 g

Cremet pestodressing

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)682 kcal
Energi (kJ)2854 kJ
Fedt22.87 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat71.96 g
Sukker8.5 g
Protein45.92 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. TIP: Fjern ikke låget!

Ovnbag kylling
2

Krydr kylling med et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør kylling til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bag hasselnødder
3

Hak hasselnødder groft. Hak persille groft. Skær agurk i ½ cm stave. Fordel hasselnødder på samme bageplade, når kyllingen har 6-7 min tilbage.

 

Bland salat
4

Bland kålblanding, agurk og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Bland pestodressing og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Bland nødde-persilleris
5

Vend persille og hasselnødder (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris. Skær kylling i skiver.

 

Server
6

Anret ris, kylling og salat på tallerkener. Top med pestodressing og resterende hasselnødder.