I aften skal vi have supermør kylling, der får en fantastisk smag af BBQ-krydderier. Spændende tilbehør er nødde-persilleris, som får ekstra god smag ved at blive kogt med kyllingebouillon. Vi har også tid til at bikse en grøn agurkesalat med kål sammen, og så topper vi herlighederne med cremet pestodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 pose
Kruspersille
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
1 stk
Agurk
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Cremet pestodressing
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak hasselnødder og persille groft.
Skær agurk i ½ cm stave.
Fordel hasselnødder på bagepladen i ovnen, når kyllingen har 6-7 min tilbage.
Bland kålblanding, agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Bland pestodressing og vand [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.
Vend persille og hasselnødder i gryden med færdigkogt ris.
Skær kylling i skiver.
Anret ris, kylling og salat på tallerkener.
Top med pestodressing.