Ugens fisk kommer til at blive en favorit for alle i familien. Vi topper laks med honning-sennepsdressing og smør, og ovnbager den til perfektion. Samtidig koger vi kartofler som vi vender med crème fraiche, mayonnaise og dild. Vi laver også en frisk rødbedesalat med pære, rucola, hasselnødder og citrondressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Rucola
½ stk
Rødbeder, forkogte
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
1 stk
Pære
½ stk
Citron
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Stil til side med låg på.
Imens, skær pære i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Skyl rucola.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Skær rødbede [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern.
Hak hasselnødder groft.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skær smør [1 spsk | 2 spsk] i små tern.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad.
Top med honning-sennepsdressing og smør.
Fordel hasselnødder på en bageplade med bagepapir.
Bag laks og hasselnødder i 9-10 min, eller indtil laksen er gennemtilberedt og hasselnødderne er ristet.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Vend pære, rødbede, rucola og hasselnødder i skålen med citrondressing lige inden servering.
Vend crème fraiche, mayonnaise, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i gryden med kartofler.
Anret kartofler, rødbedesalat og laks på tallerkener.
Top laks med sauce fra det ildfaste fad.