Her har vi skabt en klassisk weekendret med spændende twists. Vi steger kylling, og lader den derefter ovnbages til perfektion. Kartoflerne skærer vi i mundrette tern, krydrer dem med frisk rosmarin og ovnbager dem gyldne. Vi serverer kylling og kartofler med en cremet svampesauce med fløde, rødvinssauce og hvidløg og en crunchy valnøddesalat med kål og syltet skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
280 g
Kyllingebryst
100 g
Østershatte
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
150 g
Kålblanding, skåret
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland skalotteløg og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til den anden side af bagepladen med kartofler, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak svampe groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og hvidløg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Vend kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i skålen med skalotteløg.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top kylling med sauce og salat med valnødder.