Ovnbagt kylling i cremet svampesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt kylling i cremet svampesauce

Ovnbagt kylling i cremet svampesauce

med rosmarinkartofler og valnøddesalat

Her har vi skabt en klassisk weekendret med spændende twists. Vi steger kylling, og lader den derefter ovnbages til perfektion. Kartoflerne skærer vi i mundrette tern, krydrer dem med frisk rosmarin og ovnbager dem gyldne. Vi serverer kylling og kartofler med en cremet svampesauce med fløde, rødvinssauce og hvidløg og en crunchy valnøddesalat med kål og syltet skalotteløg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Rosmarin

280 g

Kyllingebryst

100 g

Østershatte

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

½ stk

Citron

1 stk

Skalotteløg

150 g

Kålblanding, skåret

20 g

Valnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3300 kJ
Kalorier (kcal)789 kcal
Fedt40 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat63.2 g
Sukker14.1 g
Protein47.3 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Hak rosmarin [½ pose, 2P] fint. 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Sylt skalotteløg
2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland skalotteløg og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Bag kylling
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til den anden side af bagepladen med kartofler, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav svampesauce
4

Imens, hak svampe groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og hvidløg med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Lav salat
5

Vend kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i skålen med skalotteløg.

Server
6

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.

Top kylling med sauce og salat med valnødder.