Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften drømmer vi os væk til middelhavet, og laver et fantastisk måltid med masser af farver og smage. Torsk og cherrytomater smager vidunderligt, når de bages med basilikumsmør. De får selskab i ovnen af kartofler og peberfrugt toppet med græsk salatost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 g
Oregano, tørret
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
125 g
Cherrytomater
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Basilikum
½ stk
Citron
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Smør (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak basilikum fint.
Mos smør [2 spsk I 4 spsk] med hvidløg, citronsaft [2 spsk I 4 spsk], grøntsagsbouillon, basilikum og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] med en gaffel i en lille skål.
Halver cherrytomater.
Fordel cherrytomater i et mellemstort ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Placer fisk i det ildfaste fad, og top med basilikumsmør.
Skær peberfrugt i 1 cm tykke strimler.
Tilsæt til bagepladen, og vend sammen med kartofler, når kartoflerne har 15 tilbage.
Bag fisk og cherrytomater i ovnen i 12-15 min, eller indtil grøntsagerne er møre og fisken er gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Tag bagepladen med kartofler og peberfrugt ud af ovnen, og top med smulret salatost.
Anret kartofler og peberfrugt på tallerkener.
Top med fisk, cherrytomater og basilikumsmør.
Server med resterende citronbåde.