Ovnbagt torsk i kørvelsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt torsk i kørvelsauce

Ovnbagt torsk i kørvelsauce

med lind blomkålsmos og sprød grønkål

I aften frister vi med et væld af spændende ingredienser. Vi ovnbager torsk med en kørvelsauce med kyllingebouillon, citronsaft og smør, og samtidigt bager vi grønkål med græskarkerner. Vi serverer herlighederne med en lind blomkålsmos med kartofler og hvidløg.

Tags:
Hvedefri
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Mælk
Æg
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

500 g

Bagekartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

50 g

Grønkål, skåret

½ pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Kørvel

½ stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Smør (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2345 kJ
Kalorier (kcal)560 kcal
Fedt19.9 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat53.8 g
Sukker8.3 g
Protein37.1 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Lav blomkålsmos
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler, blomkål og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem kogevand [1 spsk | 2 spsk], og hæld resten fra. Tilsæt finrevet ost, mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk] og peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Pluk kørvel.

Lav kørvelsauce
3

Bland kogevand, kyllingebouillon, citronsaft [2 spsk | 4 spsk], smør [2 spsk | 4 spsk] og halvdelen af ​​kørvel i en lille skål, og rør indtil smørret er smeltet.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.

Bag fisk
4

Overfør fisk til et ildfast fad, og top med kørvelsauce.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bag grønkål
5

Fordel grønkål og græskarkerner [½ pakke, 2P] på en bageplade med bagepapir, og bag i 7-9 min, eller indtil sprød.

Dryp med citronsaft, og vend sammen.  

Server
6

Anret blomkålsmos på tallerkner.

Top med grønkål, græskarkerner og fisk.

Dryp med kørvelsauce.