I aften frister vi med et væld af spændende ingredienser. Vi ovnbager torsk med en kørvelsauce med kyllingebouillon, citronsaft og smør, og samtidigt bager vi grønkål med græskarkerner. Vi serverer herlighederne med en lind blomkålsmos med kartofler og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
50 g
Grønkål, skåret
½ pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Kørvel
½ stk
Citron
3 spsk
Mælk (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Smør (trin 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft), og bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær blomkål [½ stk, 2P] i 2 cm tern. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler, blomkål og halvdelen af hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem kogevand [1 spsk | 2 spsk], og hæld resten fra. Tilsæt finrevet ost, mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1 tsk | 2 tsk] og peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Pluk kørvel.
Bland kogevand, kyllingebouillon, citronsaft [2 spsk | 4 spsk], smør [2 spsk | 4 spsk] og halvdelen af kørvel i en lille skål, og rør indtil smørret er smeltet.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt og peber.
Overfør fisk til et ildfast fad, og top med kørvelsauce.
Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Fordel grønkål og græskarkerner [½ pakke, 2P] på en bageplade med bagepapir, og bag i 7-9 min, eller indtil sprød.
Dryp med citronsaft, og vend sammen.
Anret blomkålsmos på tallerkner.
Top med grønkål, græskarkerner og fisk.
Dryp med kørvelsauce.