Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi bager fisk og cherrytomater i ovnen, og topper med en smørblanding med persille og hvidløg, som forvandles til en lækker sauce. Ovnbagte kartofler og peberfrugt med oregano passer perfekt til fisken og den fantastiske smørsauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 g
Oregano, tørret
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Basilikum
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron, økologisk
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
2 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°/220°C varmluft. Bring en elkedel med vand* i kog. Halver kartofler (uskrællet). Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Skær peberfrugt i 2 cm tykke strimler. Tilsæt peberfrugt til bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv citronskal [1 tsk | 2 tsk], og skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Halver cherrytomater. Hak persille fint. Hak basilikum fint.
Bland hvidløg, citronskal, citronsaft [2 spsk | 4 spsk], kyllingebouillon, smør* [2 spsk | 4 spsk], kogende vand* [1 spsk | 2 spsk], persille og halvdelen af basilikum i en lille skål, og rør rundt indtil smørret er smeltet en smule. Fordel cherrytomater i et mellemstort ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr begge sider med et nip salt* og peber*. Placer fisk ovenpå cherrytomater, og top med urtesmør. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennembagt. Drys færdigbagte kartofler med salatost. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler og peberfrugt på tallerkener. Top med fisk og cherrytomater. Dryp med smørsauce. Drys med resterende basilikum. Server med resterende citronbåde.