Der er ikke nogen grund til at kun servere and til jul, det smager fantastisk hele året rundt. Vi bager andelår sprøde, og topper dem derefter med en spændende abrikossauce med balsamico og rødvin. Samtidigt laver vi en cremet kartoffelgratin med knoldselleri, fløde, hvidløg og ost. En fin kontrast til den fyldige måltid giver den sprøde og friske radisesalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
430 g
Sous vide andelår, konfiteret
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
300 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
75 g
Radiser
8 g
Kyllingebouillon
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
2 spsk
Vand (trin 5)
¾ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl knoldselleri, og skær i 1/2 cm i halve skiver.
Skær kartofler (usrkællet) i 1/2 cm skiver.
Kog kartofler og knoldselleri 8-10 min, eller indtil næsten gennemtilberedt, og hæld vand fra.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland madlavningsfløde, hvidløg, kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, og bag i ovnen i 30 min.
Skær radiser i tynde skiver.
Skyl salat.
Vend flødeblanding i gryden med kartofler og knoldselleri, og overfør til et ildfast fad.
Drys med finrevet ost, og bag i 15-20 min, eller indtil kartoflerne er gennemtilberedt og gratinen er gylden.
Imens, smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Tilsæt abrikoschutney, balsamico, vand [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og rødvinssauce, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet og tyknet.
Vend salat, radiser, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål lige inden servering.
Lad kartoffelgratin køle en smule af inden servering.
Anret kartoffelgratin, salat og andelår på tallerkener.
Top andelår med sauce.