I aften står den på hygge i stor stil med klassisk mad. Du behøver dog ikke stå ved gryderne i flere timer, da vi har sørget for, at du kan lave dette fantastiske måltid på under en time. Vi ovnsteger andelår med timian, og ovnbager kartofler. Samtidigt laver vi en sprød rødkålssalat med sennep, appelsin, persille og granatæblekerner og en dejlig brun sovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
1 pose
Timian
1 stk
Appelsin
½ stk
Granatæble
1 pose
Bredbladet persille
15 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
75 g
Rødkål, skåret
50 g
Tyttebærsyltetøj
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
200 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
430 g
Sous vide andelår, konfiteret
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak timian fint.
Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian og salt.
Steg i ovnen i 30 min.
Hak persille fint.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sennep [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend rødkål i skålen.
Tilsæt appelsin, persille og granatæble, og vend sammen.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Tilsæt brun sovs, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak mandler groft.
Anret kartofler og andelår på tallerkener.
Top med brun sovs.
Server med tyttebærsyltetøj og rødkålssalat toppet med mandler.