Ovnstegt andelår og brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt andelår og brun sovs

Ovnstegt andelår og brun sovs

med bagte kartofler og sprød rødkålssalat

I aften står den på hygge i stor stil med klassisk mad. Du behøver dog ikke stå ved gryderne i flere timer, da vi har sørget for, at du kan lave dette fantastiske måltid på under en time. Vi ovnsteger andelår med timian, og ovnbager kartofler. Samtidigt laver vi en sprød rødkålssalat med sennep, appelsin, persille og granatæblekerner og en dejlig brun sovs.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sennep
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

1 pose

Timian

1 stk

Appelsin

½ stk

Granatæble

1 pose

Bredbladet persille

15 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

75 g

Rødkål, skåret

50 g

Tyttebærsyltetøj

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

200 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

430 g

Sous vide andelår, konfiteret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3895 kJ
Kalorier (kcal)931 kcal
Fedt44.2 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat73.8 g
Sukker35.2 g
Protein55.5 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Ovnsteg andelår
2

Imens, hak timian fint. 

Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med timian og salt.

Steg i ovnen i 30 min.

Forbered frugt og grønt
3

Hak persille fint. 

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav rødkålssalat
4

Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sennep [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Vend rødkål i skålen.

Tilsæt appelsin, persille og granatæble, og vend sammen.

Lav brun sovs
5

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Tilsæt brun sovs, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] til stegepanden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Imens, hak mandler groft.

Server
6

Anret kartofler og andelår på tallerkener.

Top med brun sovs.

Server med tyttebærsyltetøj og rødkålssalat toppet med mandler.